Back to All Events

Firepartsamarbeidet

Viggo Krüger, Hans Ole Rian, Brynjulf Stige, Gro Trondalen og Hans Petter Solli

Biografi:
Viggo Krüger arbeider som musikkterapeut for Aleris Omsorg Norge. Han arbeider også som førsteamanuensis II ved Griegakademiet ved Universitet i Bergen. Siden 2003 har han ledet kulturlaget Kom Nærmere som tilrettelegger aktiviteter for ungdom med barnevernserfaring. Han har også bakgrunn som gitarist i det Spellemannprisvinnende bergensbandet Pogo Pops. Krüger er i skrivende stund formann i Norsk forening for musikkterapi (NFMT).

Abstract:
Norsk forening for musikkterapi har tatt på seg å være koordinator for "Firepartssamarbeidet" (MFO, NMFT, UIB og NMH). Som koordinatorer arrangerer vi møter for våre egne utvalg og for aktørene i samarbeidet. Vi sprer informasjon som utarbeides gjennom samarbeidet. Hovedmålsetning for firepartsamarbeidet er å bygge musikkterapi som profesjon. Deltakere på dette rundebordet vil representere de ulike partene. Ulike fagstrategiske og fagpolitiske problemstillinger vil belyses, og vi ønsker en diskusjon med publikum.

1. Hvor står vi i spørsmålet knyttet til autorisasjon av musikkterapeuter?

2. Trenger vi en spesialistutdanning innen musikkterapi og hvordan skal en slik utdanning eventuelt utformes?

3. Hvordan overvåker og påvirker Firepartsamarbeidet det politiske landskapet?

4. Hva legger vi i begrepet psykisk helse, og på hvilke måter skal vi arbeide videre for å implementere musikkterapi med utgangspunkt i gitte retningslinjer fra Helsedirektoratet?